HKU'ers kleuren oktoberfestivals

Drie grote festivals in deze maand: het Nederlands Film Festival, de Dutch Design Week en het Betweter Festival. HKU'ers inspireerden er met hun bijzondere werk het publiek.

Betweter Festival 2019

HKU-studenten en -alumni bleken dé blikvangers op het Betweter Festival in TivoliVredenburg. Het thema van het evenement op vrijdag 4 oktober was ‘verandering’ en onze deelnemers sloten daar allemaal op eigen wijze bij aan met installaties, kunstwerken, performances en voorstellingen. De makers werden geselecteerd en begeleid door HKU X, de leeromgeving voor ondernemende studenten en alumni. Bekijk de video met de steminstallatie Timbre, poëzie op maat en een bijzondere VR-ervaring.

Nederlands Film Festival 2019

Op de 39e editie van het Nederlands Film Festival zijn op vrijdagavond 4 oktober de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala. Alumnus Daniël Ernst (Games en Interactie) won met zijn VR-beleving Die Fernweh Oper in de categorie 'Beste Interactive'. Alumnus Rob Lücker (Audiovisual Media) verzilverde zijn nominatie voor 'Beste Televisiedrama' met Zeven kleine criminelen.

Dutch Design Week 2019

Wie van design houdt, is tijdens de Dutch Design Week ongetwijfeld te vinden in Eindhoven. HKU is er traditiegetrouw vertegenwoordigd met eindwerk van een nieuwe lichting afgestudeerden. Er zijn tientallen alumni van HKU Design, maar ook andere studierichtingen zijn vertegenwoordigd, zoals Illustratie, Sound Design en Beeldende Kunst. Bekijk het werk hier.