Corona en HKU

Half maart roept HKU de eerste maatregelen af in verband met corona. Het begint met het afgelasten van alle fysieke onderwijsactiviteiten. Niet veel later wordt de Open Dag van maart gecancelled. Op 14 maart is duidelijk dat alle HKU-gebouwen van 18 maart tot en met 6 april gesloten blijven. Het is een begin van een intense periode, waarin studenten, docenten en medewerkers eerst moeten leren omgaan met een totaal nieuwe dagelijkse realiteit en vervolgens het onderwijs zo passend mogelijk samen online vormgeven.

Door de sluiting vervallen de fysieke lessen, colleges, projecten, repetities en tentamens. Voor de Open Dag wordt in rap tempo een digitaal alternatief gerealiseerd. Ook HKU Exposure krijgt een volwaardig online platform, waar onze afstudeerders hun werk volwaardig kunnen tonen. De opmars van corona blijkt het begin van een compleet nieuwe realiteit voor geheel HKU: blended learning, thuis- én op locatie werken en nieuwe omgangsvormen in verband met de vele voorzorgsmaatregelen van de Rijksoverheid.

Janine van Oene ontvangt Jeanne Oosting Prijs 2020

Videoportret van Janine van Oene - door Marcella Kuiper (Cella Vie producties)

De Jeanne Oosting Prijzen 2020 zijn toegekend aan Maria Roosen en Janine van Oene, HKU-alumna Fine Art. De jury koos voor Roosen en Van Oene op grond van eigenheid en vitaliteit en is onder de indruk van de uitgesproken positie die ze met hun werk innemen. Maria Roosen en Janine van Oene ontvangen elk een geldbedrag van € 7.500 en een bijzondere bronzen penning.

Janine van Oene studeerde in 2014 af aan HKU en kreeg in 2017 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt.

Walkaway Rosebumps (2019) van Janine van Oene