Exposure 2020: vierdaags online festival

In april werd de knoop doorgehakt: Exposure, het eindexamenfestival van HKU, zou online plaatsvinden. Exposure Online werd daarom in ongekende sneltreinvaart geregeld. Projectleider Arlette Kerkhof: 'Om een kwalitatief hoogwaardig festival te kunnen organiseren, mag je rustig een jaar productietijd uittrekken. Wij doen het in twee maanden: het is echt een pressure cooker. Ik vind het heel mooi hoe we nu met vereende krachten aan een gezamenlijke expo werken. Die eenheid in verscheidenheid ga je straks op het festival ook zeker voelen.'

Untold Stories - eindwerk Fashion Design van Claudy Reinalda

Corona en HKU

Wekenlang was het muisstil op onze locaties. Corona stuurde iedereen van het een op het andere moment naar huis. Sinds 15 juni komt daar mondjesmaat verandering in. Het hoger onderwijs mag beperkt open. Bij HKU kiezen we er daarom voor om te starten met praktijkonderwijs en toetsing.

'Studenten en docenten druppelen weer binnen. Dat voelt heel fijn', zegt collegevoorzitter Roelof Bleker. Voor het praktijkonderwijs is die hernieuwde openstelling essentieel. Daarom bezocht onderwijsminister Ingrid van Engelshoven op maandag 15 juni onze locatie IBB-laan.

De minister poseert bij onze wereldberoemde Keith Haring

foto's Anna van Kooij

Tijdens haar bezoek luisterde minister Ingrid van Engelshoven geïnteresseerd naar de ervaringen van studieleiders, docenten en studenten. 'Kunstonderwijs heeft veel behoefte aan praktijklessen. Het is van belang dat dit weer mag. Een half leeg schoolgebouw blijft gek voelen. Al merk je dat het creatieve onderwijs, ook nu in coronatijd, wel tot allerlei oplossingen komt', liet de minister weten.

In de muziekstudio's van HKU Muziek en Technologie